Risotto ai Funghi | 26.10.2018
❯
Data: 25.10.2018
Kategoria: Brak kategorii
składniki (na 4 porcje):
250 ml śmietanki kremówki ,250 ml pełnego mleka ,100 g cukru pudru, 4 łyżeczki żelatyny , 1 łyżka słodkiego białego wina (opcjonalnie) ,1 laska wanilii (lub cukier waniliowy)
sposób przyrządzenia:
Żelatynę zalać zimną wodą i moczyć 10 minut. Podgrzać mleko i rozpuścić w nim żelatynę. W drugim naczyniu mocno podgrzać śmietankę z cukrem pudrem i przekrojoną wzdłuż wanilią. Wyjąć wanilię a śmietankę wlać do mleka z żelatyną. Dodać wina i przelać do 4 foremek. Odstawić do ostygnięcia, następnie włożyć do lodówki na conajmniej 4 godziny.